Danske kunstnere i München

Emner:

Munchen, Direktionettstrasse 1915

Da det blev populært for danske kunstnere at tage til Rom på dannelsesrejse i slutningen af 1700-årene og første halvdel af 1800-årene, var München et naturligt sted at stoppe. München udviklede sig derfor til at blive centralt sted for videreuddannelse af kunstnere fra hele Europa. Det var før nationalismen satte skel mellem de forskellige folk.

Foredraget vil gøre rede for, hvorledes en lang række danske kunstnere satte hver sit præg på München, den bayerske hovedstad, og hvorledes München fik betydning for dem. Thorvaldsen blev personligt meget gode venner med den bayerske konge Ludvig I, som gerne ville have haft danskeren til München som permanent professor for den yngre generation. Thorvaldsen nøjedes dog med at lave en rytterstatue til byen samt et smukt gravmæle for Napoleons stedsøn i Michaelskirken på byens gågade.

H.C.Andersen har besøgt München mange gange på vej til Rom, og den ene af gangene mødte han på sin første dag 8 danske kunstnere, bl.a. Wilhelm Marstrand. Men han var der også ofte som kongens private gæst, da kongen tildelte Andersen en orden.

Udover Wilh.Bendz og Niels Simonsen vil der under foredraget blive fortalt om og vist billeder af Jørgen Sonne, Lorenz Fröhlich, Marstrand og H.W.Bissen.

Tilføj kommentar

Gør det selv

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.