Habsburgerne

Habsburgerne er en af Europas kendteste fyrstefamilier, som har haft meget stor indflydelse på den europæiske kultur og historie indtil de blev afsat i 1918.

Foredraget vil gøre rede for habsburgernes oprindelse som grever fra et beskedent schweizisk slot til som storhertuger at arve nogle østrigske områder og blive kejsere i Det tyske Rige. Gennem effektiv familiepolitik lykkedes det Habsburgerne at få samlet store dele af Mellemeuropa under sig, hvad det blev grundlaget for dem multietniske stat. Det blev også Habsburgerne som kom til at stå i spidsen for det kristne Europas kamp mod det tyrkiske Osmannerrige, en kamp som fortsatte indtil 1.verdenskrig.

Der vil i foredraget blive vist en række billeder, som bl.a. fortæller om den enorme betydning Habsburgerne har haft for den europæiske kultur, som bl.a. kan ses i Wien den dag i dag. Mozart opholdt sig også ved dette kosmopolitiske fyrstehof, som skulle blive offer for nationalismen i det 19.århundrede. I dag lever Habsburgernes borgerlige efterkommere i udlandet – men kejserånden levet i bedste velgående i Østrig i dag.

Tilføj kommentar

Gør det selv

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.