Ruhr

Emner:

Ruhr

Ruhr er navnet på et lille vandløb, som samtidig er navnet på en hel region, en region som har været kendt som et forurenet industriområde med store sociale problemer. Ruhr-området har samtidig været kendt som Tysklands økonomiske kraftcentrum i forbindelse med landets industrialisering og som centrum for den store tyske våbenproduktion. I området omkrig floden Ruhr findes der endnu enorme kullejer, som var basis for denne storhedstid, men kun en beskeden del af kullejerne bliver udnyttet i dag.

Ruhr-området har i de sidste årtier gennemgået en forrygende udvikling med moderne højteknologiske og ikke-forurenende industrier og serviceerhverv. Mange af de gamle fabrikker er i stedet blevet omdannet til moderne kulturcentre med bl.a. kunstmuseer og museer for industrikulturen.

Der bor lige så mange mennesker i Ruhr som i hele Danmark, men på et område, som kun udgør godt og vel en tiendedel af Danmarks areal. Denne tæt bebyggede moderne Metropolregion Ruhr har skiftet fuldstændig identitet i de senere år.

Foredraget vil gøre rede for Ruhr-områdets historiske udvikling. Der vil blive gjort rede for Ruhr-området som dynamo i kejsertiden og for Ruhr som kastebold mellem stormagterne i Mellemkrigstiden med Ruhr-besættelsen som et højdepunkt. Til sidst vil foredraget også gøre rede for det moderne Ruhr og forklare, hvorledes det har været muligt i efterkrigstiden, at udvikle og omdanne Ruhr-området med flere nye Universiteter til et grønt og dynamisk kulturcentrum.

Tilføj kommentar

Gør det selv

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.